Cum îți pregătești mașina pentru ger

0
41

Autoturismul tău are nevoie de mai multă atenție atunci când temperatura scade sub zero grade. Dincolo de schimbarea anvelopelor în funcție de sezon, mai există câteva sfaturi care te vor ajuta să eviți neplăcerile cauzate de ger, atunci când vrei să pornești la drum cu mașina ta.

Prorprietățile antigelului

După o anumită perioadă de folosire antigelul își pierde proprietățile termice, astfel că s-ar putea să nu mai reziste la temperaturi atât de scăzute, respectiv să nu mai răcească atât de bine motorul. Solicită mecanicului auto să testeze antigelul și să-l schimbe dacă este nevoie.

Nivelul bateriei

Bateria se va descărca mult mai repede atunci când afară este frig. Tocmai de aceea pe timp de ger este indicat să pornești autoturismul în fiecare zi și să-l și conduci dacă ai posibilitatea.

Totodată trebuie să te asiguri că sistemul de reîncărcare al bateriei funcționează în parametri normali.

Lichidul de parbriz

Și lichidul de parbriz poate îngheța. Încă de la începutul sezonului rece poți să schimbi soluția cu una care are o temperatură de îngheț mult mai scăzută.

Uleiul de motor

Dacă tot trebuie să-ți faci schimbul de ulei nu încerca să faci economii și investește într-un ulei de calitate. Vei asigura astfel sănătatea motorului dar și o pornire la rece fără probleme.

Consumatorii electrici

Evită pornirea simultană a consumatorilor electrici (dezaburire, radio, faruri, aer condiționat etc.) imediat după ce ai pornit mașina pentru prima dată în ziua respectivă. Asfel nu vei suprasolicita acumulatorul.

Punerea în mișcare

După ce ai pornit mașina așteaptă câteva minute pentru ca motorul să ajungă la temperatura optimă de funcționare, înainte de a pleca de pe loc.

Dezaburirea geamurilor

Oprește funcția de recirculare a sistemului de aer condiționat atunci când temperatura exterioară este scăzută. Dezaburirea geamurilor se va face astfel mult mai eficient și mai rapid.

De asemenea, pentru a fi în siguranță și după ce ai pornit la drum, nu uita să ai la tine lanțuri antiderapante, o lopată, sare, nisip, mâncare și apă, o pătură și haine de schimb dacă va fi nevoie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here