Fostul inspector școlar general din Mureș cercetat pentru luare de mită

0
143

Procurorii DNA au anunțat existența unei anchete penale care îl vizează pe fostul inspector școlar general al județului Mureș, pentru comiterea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și luare de mită.

”În perioada organizării examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2023, suspectul (…), în calitatea menționată mai sus, ar fi determinat persoanele implicate în supravegherea desfășurării probei de matematică să ajute o persoană să promoveze acest examen. În același context, inspectorul general școlar ar fi primit, printr-un intermediar, suma de 3.000 euro pentru a ajuta o altă persoană să promoveze examenul de bacalaureat.”, se arată într-un comunicat de presă.

Procurorii DNA mai precizează faptul că suspectul ar fi solicitat susținerea unui moment artistic gratuit din partea unor soliști, după ce ar fi aprobat transferul copilului lor la o altă școală.

Șeful ISJ Mureș și-a anunțat demisia din funcția deținută la data de 2 august, susținând că decizia nu are nicio legătură cu perchezițiile efectuate de către DNA la sediul instituției pe care o conducea, relatează cotidianul Zi de Zi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here