Ministrul Educației face apel la dascăli să înceteze greva

0
589

Ministrul Eudcației Ligia Deca a făcut apel la dascăli să înceteze greva pentru a evita blocarea anului școlar, în special al calendarului examenelor naționale.

Declarația fost făcută vineri, în cadrul unei conferințe de presă care a avut ca scop prezentarea Ordonanței de Urgență nr. 53, prin intermediul căreia Guvernul a majorat salariile dascălilor.

Ministrul a declarat că, deși au reușit să amâne demersurile necesare pentru finalizarea anului școlar, dacă greva va continua, examenele vor trebui reprogramate.

Având în vedere importanța ca toți elevii să-și poată susține examenele, de final de gimnaziu sau de liceu, rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții.”, a declarat ministrul Ligia Deca.

Ministrul Educației a ținut să precizeze faptul că există aproximativ 183.000 de elevi de clasa a VIII-a, respectiv aproximativ 142.000 de elevi de clasa a XII-a. ”Pentru aceste sute de mii de elevi avem nevoie să ne reîntoarcem la școală”, a conchis ministrul Ligia Deca.

Sursă foto: captură de ecran https://www.facebook.com/www.edu.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here