Reghineanca Maria Sava: 3 ani toată mâncarea pe care am consumat-o a fost calculata și cântărită

0
1341
Mia Sava Reghin Bikini Fitness

Reghineanca Mia Sava, devenită anul acesta campioană europeană absolută la categoria Bikini Fitness, și-a reconfirmat recent poziția și la nivel național, cu medalia de aur obținută în cadrul Campionatului Național.

Sportiva, legitimată la CS Voința Sebastiano, a adus weekend-ul acesta acasă de la Sibiu 6 titluri la categoriile Bikini Fitness, Bikini Fitness Overall și Fit Pairs.

M.S. – Eram 8 fete în backstage, 8 campioane

”M-am prezentat cu emoții, știind că avem sportivi extraordinar de valoroși în România. Chiar dacă mă pregătisem temeinic, mă așteptam la orice rezultat. Chiar înainte să urcăm pe scenă, pentru comparația overall, eram 8 fete în backstage, 8 campioane, iar pe acolo a trecut domnul președinte, Gabriel Toncean și ne-a felicitat pe toate.”, a declarat Maria Sava.

Sportiva câștigat medalia de Aur atât în cadrul Campionatului Național, cât și în cadrul Romanian International Grand Prix, competiție la care au participat sportivi din 12 țări.

Nu știu ce m-a diferențiat de celelalte concurente, dar cu siguranță toate suntem repere ale categoriilor noastre.”, mai spune sportiva.

M.S. – Este impresionant cum se dezvoltă acest sport în România

Maria Sava a avut o ascensiune spectaculoasă în cei 3 ani de când a fost cooptată în cadrul lotului național al României la culturism și fitness.

”Mă simt foarte norocoasa pentru faptul că fac parte din și sunt martoră a progresului Federatiei Romane de Culturism și Fitness, alăturându-mă lotului național al României în urmă cu 3 ani. Este impresionant cum se dezvoltă acest sport în România si cum sportivii romani devin apreciați peste tot în lume, dar mai ales în Europa. Pentru asta îi mulțumesc în special domnului președinte, Gabriel Toncean, care muncește nu doar mult, ci mai ales inteligent pentru a pune România pe harta internațională a acestor sporturi”, ne-a mărturisit Maria Sava.

M.S. – Orele de somn au fost controlate

Într-o postare pe contul său de Instagram, sportiva a vorbit și despre sacrificiile pe care a trebui să le facă pentru a obține toate aceste rezultate.

”Mi-a luat peste 3 ani de dedicare 100% acestui sport. Ce înseamnă asta? Înseamnă ca in cei peste 3 ani toată mâncarea pe care am consumat-o a fost calculată și cântărită, lichidele pe care le-am consumat zilnic au fost controlate, sarea pe care am consumat-o, într-o mare parte a pregătirii, a fost cântărită, antrenamentele de forță și cardio au fost, nu doar făcute fără excepție, ci îmbunătățită fiecare mișcare, fiecare unghi, fiecare respiratie, la fiecare antrenament, pașii pe care i-am făcut zilnic au fost numărați, orele de somn au fost controlate, iar orele de posing pe tocuri mi-au provocat multe răni.”, scrie sportiva.

Sportivii români se pregătesc acum pentru Campionatele Mondiale, care vor avea loc în următoarele luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here