Reghinul în alertă din cauza unui urs

0
2924

În urmă cu 2 zile un eveniment tragic a fost sesizat pe unul dintre grupurile de Facebook ale comunității reghinene. O vacă fusese sfâșiată de un urs, în timp ce păștea lângă Pădurea Rotundă, într-un perimetru asigurat cu gard electric.

Întâmplarea a trezit nemulțumirea comunității, deoarece a avut loc în timpul zilei, într-o zonă folosită de către reghineni pentru plimbări și relaxare.

Referitor la incident, liderul consilierilor locali ai PNL, avocatul Stelian-Doru Cătană a tras un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl presupune ursul aflat în libertate, dar și la necesitatea de a respecta legea și drepturile animalelor.

… există riscuri care trebuie luate în calcul atunci când se intervine pentru capturarea animalelor sălbatice. Tocmai de aceea, în funcție de gradul de pericol, se poate interveni prin îndepărtarea animalului, tranchilizare sau, în cazuri grave, prin îndepărtarea definitivă a animalului. Vă asigur că vom urmări cu strictețe procedurile legale în astfel de situații și vom face tot posibilul pentru a proteja comunitatea noastră, precum și drepturile animalelor.”, a declarat Stelian-Doru Cătană.

Între timp, primarul Municipiului Reghin, Mark Endre a convocat comisia de specialitate abilitată să gestioneze astfel de situații. ”Am cerut să se acorde prioritate sporită acestei situații și dacă este cazul să se aplice absolut toate măsurile necesare pentru a preveni un eveniment nedorit.”, a declarat Mark Endre.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să evite zona și să sune la 112 dacă observă că ceva este în neregulă.

*Fotografia are caracter ilustrativ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here